Uluslararası nitelikte, Türkiye ve bölgesinde “Yangın-Güvenlik-Entegrasyon” sistemleri alanında en yenilikçi “Teknolojik” çözümleri “ulusal” ve “uluslararası” standartlara (EN, NFPA, IMO vb.) uygun kalite belgelerine (LPCB, VdS, UL, FM vb.) sahip ürünler sunarak faaliyet göstermekteyiz.

Karayolu ve Demiryolu Tünellerine için Profesyonel Yangın Algılama ve Söndürme Sistemleri

Anasayfa Karayolu ve Demiryolu Tünellerine için Profesyonel Yangın Algılama ve Söndürme Sistemleri
ENTEGRE BİNA TEKNOLOJİLERİ
YANGIN KORUNUMU & MÜHENDİSLİĞİ

Genel Tanıtım ve Sistem Broşürü

Firmamız hakkında detaylı bilgi almak için broşürümüze inceleyiniz.
PDF indir

Karayolu ve Demiryolu Tünellerine için Profesyonel Yangın Algılama ve Söndürme Sistemleri

Fiber Optik Lineer Isı Algılama Kablosu ve Kontrol Sistemi 

Yol tünellerinde yangın algılama: Sensa’nın Dual Integrity sistemleri, tünel, geçişler ve geçitleri boyunca fiber optik sensörün yerleştirilebildiği yol tünellerinde sağlam ve güvenilir yangın algılama özelliği sunar. Güç kablolarından veya sızdıran besleme kablolarından EMI’nin daha yüksek seviyelerine bağışıklık, Çift Sıklık sistemlerinin, özellikle de sıklıkla bulunan kirli, tozlu ve / veya nemli ortamlarda kullanım için uygun olmasını sağlar. 

Programlanabilir alarm eşikleri, yol tünelinin çalışma koşullarını, örneğin ortam sıcaklığındaki mevsimsel değişiklikleri veya normal trafik birikiminden kaynaklanan sıcaklık değişimlerini yansıtacak şekilde ayarlanabilir ve değiştirilebilir. Alarm sıcaklıkları, tünel içindeki sıcaklık davranışı modeli oluşturulduğunda değiştirilebilir.


Dual Integrity – Tüneller için doğru seçim  

Dual Integrity sistemleri, Sensa’nın tescilli fiber optik DTS teknolojisini kullanır. Geleneksel teknolojiyi kullanarak izlenmesi zor alanlarda yangın algılama ve sıcaklık izleme için idealdir. Tünel ve tünel altyapıları için, Sensa’nın Dual Integrity Yangın Algılama Sistemleri diğer sistemlere göre önemli avantajlar sunmaktadır. 

Dual Integrity sistemleri, herhangi bir yerde sıcaklığı sürekli olarak ölçmek için lifin yerleştirildiği her yerde, bir tünelin uzunluğu boyunca sabit algılama sağlar. Sensa’nın sistemleri EMI’ye karşı bağışıktır ve bu nedenle transformatör ve şalt teçhizatı, güç kabloları ve sızdıran besleyici kabloları gibi ekipmanlardan etkilenmezler. Bu ortamlarda, elektrikli ve elektronik yangın algılama sistemleri EMI’ye karşı duyarlı olabilir ve yanlış alarmlara neden olabilir. Dual Integrity sistemleri, geleneksel sistemlere alternatifler sunar. 

Demiryolu tüneli ve metrolarda yangın algılama 

Sensa’nın Dual Integrity Yangın Algılama Sistemleri, güvenilir, sağlam yangın algılama sistemleri gerektiren uzak, insansız konumlarda bulunan demiryolu tünellerinde kullanım için idealdir. Ayrıca, EMI’ye karşı bağışıklık, bu sistemlerin elektrikli hatlarda kullanım için ideal olmasını sağlar. Dual Integrity sistemleri, tünellerdeki tren trafoları, güç kaynakları ve güç kablolarından etkilenmeyen, hızlı ve güvenilir yangın algılama sağlar. Sensa sistemleri 1999 yılından beri yeraltı / metro ve diğer demiryolu tünellerine kurulmuştur.


Yeraltı İstasyonları Sensa’nın Dual Integrity Yangın Algılama Sistemleri, yeraltı demiryolu istasyonlarının tipik geniş altyapısı boyunca kapsamlı yangın algılama sağlayabilir. Fiber optik sensörler, yeni çıkan bir yangının fark edilmeyeceği birçok yere ulaşabilir, örneğin kablo serisinde, lambanın arkasındaki boşluklarda ve tavandaki ve platformlardaki tavanlarda. 

Yürüyen merdiven kurulumları 

Yürüyen merdivenler genellikle binalarda iletişim yollarının ayrılmaz bir parçasını oluşturur. Bu nedenle, yangın algılama önlemlerinin yürüyen merdivenlerin kendilerine kadar uzanması önemlidir. 

Yürüyen merdiven yangınları, yürüyen merdiven içindeki hatalı elektrikli ekipman, makaralı rulmanlar, sıcak işlerin tutuşması, birikmiş toz ve atılan malzemelerden kaynaklanabilir. Sensa’nın Dual Integrity sistemlerinin yürüyen merdivenlere kurulumu kolaydır ve güvenilir yangın algılama ve sürekli durum izleme sağlar. 

Watermist Söndürme Sistemleri 

Karayolu Tünelleri: hayat kurtarmak, yapı yapılarını korumak, maliyetleri azaltmak 

Önemli yangın yükleri ve kısıtlı tahliye yollarına rağmen tünel kullanıcılarının korunması ve tünellerde inşaatın kendisinin güvence altına alınması gerekmektedir. Tüm koruma konseptleri için asgari gereklilik, tahliyenin mümkün olmasıdır. Sabit yangın söndürme sistemleri tünellerdeki yangınları çok hızlı ve etkin bir şekilde söndürür ve yangın kaynağından başka yerlerde büyük ısı birikimi neredeyse önlenebilir. Duman miktarı, yangının sınırlandırılmasıyla, kalan duman hacminin soğutma yoluyla önemli ölçüde azaltılabileceği şekilde azaltılır. Sağkalım koşulları, sonuç olarak önemli ölçüde geliştirilir, böylece kontrollü tahliyenin genellikle daha uzun bir süre için yapılması mümkün olur.


Tünel hasarları ve ısı ve dumana bina yapısı üzerindeki etkisi aynı dereceye indirgenmiştir. Birçok durumda, yangından korunma panellerinin kullanımı, daha az kaçış yolu bulunması gibi yapısal yangından korunma önlemlerine gerek yoktur ve havalandırma ve duman tahliye sistemleri önemli ölçüde daha küçük tasarlanabilir. Bütün bunlar genellikle önemli ölçüde maliyet tasarrufu sağlar. 

Tüneldeki hasar, yangın durumunda önemli ölçüde azaldığından, tünel kesintileri de oldukça kısalır. Tünelin genel kullanılabilirliği böylece önemli ölçüde artmıştır. Yangın söndürme sistemleri genel olarak yangından korunma önlemlerinin oluşturulmasından çok daha hızlı kurulabilir, böylece ekonomik hasar daha az olur ve gişelere karşı daha az kayıp olur. Genel olarak konuşmak gerekirse, yatırım ve yaşam döngüsü maliyetleri azalır. 

Demiryolu Tünelleri: Kapsamlı Koruma 

Karayolu tünellerinin aksine, demiryolu tünellerinde kaza tehlikesi, araçların izlenmesi genellikle daha iyi olduğundan ve profesyonel sürücüler tarafından yönlendirildiklerinden, önemli ölçüde daha düşüktür. Bununla birlikte, teknik kusurlardan kaynaklanan herhangi bir felaket hâlâ büyük hasara yol açabilir. Özellikle uzun tünellerde, teknik arızalar oldukça sorunludur. Kaçış yolları da genellikle sadece tahliye için yeterli aralıklarla büyük zorluklarla karşılanabilir.



Bir demiryolu tünelinin ya da yangınla mücadele eden yangın söndürme istasyonlarının tam olarak korunabilmesi, yolcu taşımacılığı için güvenliği ve tünelin tünelin müsaitliğini garanti edebilmek için genellikle düşük maliyetli bir alternatif oluşturmaktadır. trafik. FOGTEC yangın söndürme sistemleri genellikle bir demiryolu tüneline daha hızlı ve daha düşük maliyetle dahil edilebilir ve yangın korumasındaki eksiklikleri telafi edebilir. 

Metro Sistemleri: Akıllı Kavramlar 

FOGTEC, metro sistemleri ve istasyonlar, tüneller ve araçlar içeren yeraltı trafik sistemleri için özel yangın koruma konseptleri geliştirir ve sunar. Bütüncül yaklaşım, genel inşaat, teknik şartlar ve mevcut yangın koruma kavramlarını dikkate alır. Kavramlar hem mevcut trafik kavşakları hem de yeni kamu yeraltı altyapısının planlanması için kullanılabilir.

Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri 

Tüneller içerisindeki ve dışarısındaki kontrol ve elektrik odaları ile merkezi izleme otomasyon odalarına FM200, NOVEC1230, INERT söndürücü gazlardan bir tanesi seçilerek koruma sağlanabilir. Bu tip gazların EPA (çevre koruma birliği) tarafından ozona zarar vermediği onaylanmıştır.