Uluslararası nitelikte, Türkiye ve bölgesinde “Yangın-Güvenlik-Entegrasyon” sistemleri alanında en yenilikçi “Teknolojik” çözümleri “ulusal” ve “uluslararası” standartlara (EN, NFPA, IMO vb.) uygun kalite belgelerine (LPCB, VdS, UL, FM vb.) sahip ürünler sunarak faaliyet göstermekteyiz.

Acil Yönlendirme Sistemleri

Anasayfa Acil Yönlendirme Sistemleri
ENTEGRE BİNA TEKNOLOJİLERİ
YANGIN KORUNUM SİSTEMLERİ

Genel Tanıtım ve Sistem Broşürü

Firmamız hakkında detaylı bilgi almak için broşürümüze inceleyiniz.
PDF indir

Adresli Acil Aydınlatma ve Yönlendirme Sistemleri

Binalarımıza tesis edilen klasik Acil durum aydınlatma ve yönlendirme armatürlerinin devreye alındıktan sonra, izlenmesi ve süpervizyonu zordur. Bu nedenle modern yapılarda, sistemlerin otomatik olarak test ve süpervizyonunu gerçekleştirecek adresli izleme ve test üniteleri de tesis edilmektedir.

Türkiye tek temsilcisi olduğumuz İngiliz Protec firması tarafından geliştirilen sistem, yurtdışında birçok projede kullanılmaktadır.
Çalışma Prensibi

Sistem Anolog adresli ana kontrol paneli, Adresli acil aydınlatma armatürleri ve adresli yönlendirme armatürlerinden oluşmaktadır. Kontrol paneli, her armatürden gelen bilgiyi değerlendirir ve bu bilgiden öğrenme yeteneğine sahiptir. Armatürlerin içerisinde 1 adet çok işlevli kontrol modülü bulunmaktadır ve süpervizyon ile test işlemleri, kontrol paneli sinyali ile, bu kontrol modülü aracılığı ile yapılır.Sistemlerde günlük, haftalık, aylık, 3 aylık, 6 aylık ve yıllık testler programlanarak işletime sokulur.

Kontrol Paneli

Anolog Adresli Acil Durum Yönlendirme ve Aydınlatma paneli, sistem bünyesindeki armatür modülleri ve kullanıcı terminalleri ile bir çevrim hattı (loop) üzerinden haberleşir. Sistem kendi başına çalışabilir ve aynı zamanda network bağlantısına ve iletişimine elverişlidir. Kompleksin farklı birimlerinde kurulacak en az 32 adet Anolog Adresli Acil Durum Yönlendirme ve Aydınlatma paneli ile network bağlantısı kurulabilir.

Armatürlerin içerisindeki kontrol modülleri vasıtası ile; şebeke beslemesi, akü şarj akımı, akü deşarj akımı, starter devresi, lamba ve akü bağlantı devreleri sürekli süpervize edillir. Bu kontroller, seri iletişim ile kontrol paneline raporlanır ve kontrol panelinde 200 olay hafıza kapasitesi kadar saklı tutularak rapor edilir. Gerektiğinde sesli ve ışıklı uyarılar verilebilir.

Kompleksin farklı birimlerinde kurulacak en az 32 adet Anolog Adresli Acil Durum Yönlendirme ve Aydınlatma paneli ile network bağlantısı kurulabilir. Armatürlerin içerisindeki kontrol modülleri vasıtası ile; şebeke beslemesi, akü şarj akımı, akü deşarj akımı, starter devresi, lamba ve akü bağlantı devreleri sürekli süpervize edillir. Bu kontroller, seri iletişim ile kontrol paneline raporlanır ve kontrol panelinde 200 olay hafıza kapasitesi kadar saklı tutularak rapor edilir. Gerektiğinde sesli ve ışıklı uyarılar verilebilir.Tüm sistemler dağınık IP altyapısı altıda birleştirilip tek bir merkezden izlenebilir.