Uluslararası nitelikte, Türkiye ve bölgesinde “Yangın-Güvenlik-Entegrasyon” sistemleri alanında en yenilikçi “Teknolojik” çözümleri “ulusal” ve “uluslararası” standartlara (EN, NFPA, IMO vb.) uygun kalite belgelerine (LPCB, VdS, UL, FM vb.) sahip ürünler sunarak faaliyet göstermekteyiz.

Acil Tibbi Durum Yardım Müdehale ve Panik Çağrı Sistemi

Anasayfa Acil Tibbi Durum Yardım Müdehale ve Panik Çağrı Sistemi
ENTEGRE BİNA TEKNOLOJİLERİ
YANGIN KORUNUMU & MÜHENDİSLİĞİ

Genel Tanıtım ve Sistem Broşürü

Firmamız hakkında detaylı bilgi almak için broşürümüze inceleyiniz.
PDF indir

Acil Tibbi Durum Yardım Müdehale ve Panik Çağrı Sistemi

Acil Tıbbi Durum Yardım Müdahale ve Panik Çağrı Sistemi, zorunlu olarak alışveriş merkezleri ve büyük çaplı mağazalar ile genel uygulamalarda fuar ve sergi alanlarında, ayrıca otel-motel-yurt binalarında banyo ve yatak başlarında kullanılmak üzere, acil tıbbi durumlarda olaya en hızlı şekilde müdahale edilmesi için sağlık veya güvenlik birimlerinin derhal bilgilendirilmesi ve adresli olarak noktasal bilgi verme kapasitesi ile gerçek olay yerine yönlendirilmesini sağlayan sistemdir.
İnteraktif adresli sistem;
  • Acil Tıbbi Durum Yardım Müdahale Butonları,
  • Panik Çağrı Müdahale Butonları,
  • Tuvalet İpli Acil Çağrı Butonları,
  • Siren,
  • Flaşör,
  • Flaşörlü Siren,
  • Mimik Gösterge Paneli,
  • Dijital LCD Paralel Tekrarlama ve Gösterge Paneli,
  • PC üzerinden izlenebilen Grafik İzleme ve Kontrol Yazılımı ve Adresli Kontrol Panelinden oluşmaktadır.

Bilgi iletişim güvenliği ve sistem devamlılığı açısından LOOP (Çevrim) şeklinde tesis edilen kablolama sistemi ile cihazlar birbirine bağlanmaktadır. Bir loop üzerine 200 cihaz bağlanabilmekte, tek bir kontrol ünitesi ile 800 cihaz sisteme entegre edilebilmektedir. Tüm adresli cihazlarda kısa devre izolatörleri bulunmaktadır. Hat açık veya kısa devre arızalarında sistem bütünlüğü bozulmamakta, alarmlar merkez ve diğer alanlardan izlenebilmektedir. Kontrol ünitesindeki mevcut yedek aküler sayesinde enerji kesilse bile 24 saat boyunca sistem ayakta kalabilmekte ve güvenlik sürdürülebilir olmaktadır.

Bilgi iletişim güvenliği ve sistem devamlılığı açısından kablosuz sistem kullanımını önermemekle birlikte

Kullanım alanları:
  • Alışveriş Merkezleri
  • Büyük ve Çok Katlı Mağazalar
  • Büyük ve Çok Katlı İş Merkezleri
  • Hastaneler
  • Oteller
  • Yurt Binaları
  • Eğitim Kampüsleri
Alışveriş Merkezleri (AVM) Uygulaması hakkındaki yönetmelik:

26 Şubat 2016 tarihli ve 29636 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan AVM’ler Hakkında Yönetmelik Üçüncü Bölüm 8. Madde’de de belirtildiği üzere Acil Tıbbi Durum Yardım Müdahale Sistemi kurulması zorunludur.

Acil Tıbbi Müdehale Ünitesi;
  1. Acil tıbbi durumlarda ilk müdahalenin yapılabilmesi ve ihtiyaç halinde en yakın hastaneye sevkin sağlanabilmesi amacıyla, alışveriş merkezinin kolay ulaşılabilir bir yerinde en az yirmi metrekare büyüklüğünde acil tıbbi müdahale ünitesi oluşturulur.
  2. Acil tıbbi müdahale ünitesinin girişinde “Acil Tıbbi Müdahale Ünitesi” yazısı ve işareti yer alır. Acil tıbbi müdahale ünitesinin yeri yönlendirme levhalarıyla gösterilir.
  3. Satış alanı yirmi bin metrekarenin altında olan alışveriş merkezinde en az bir acil tıp teknisyeni veya acil tıp teknikeri, yirmi bin ila elli bin metrekare olan alışveriş merkezinde en az birer acil tıp teknisyeni ve acil tıp teknikeri veya acil tıp teknikeri bulunamayan hallerde en az iki acil tıp teknisyeni, satış alanı elli bin ila yüz bin metrekare olan alışveriş merkezinde en az birer acil tıp teknisyeni ve acil tıp teknikeri, satış alanı yüz bin metrekare ve üzerinde olan alışveriş merkezinde ise en az birer acil tıp teknisyeni ve tıp doktoru bulundurulur.
  4. Acil tıbbi müdahale ünitesinde Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen nitelik ve miktarda ilk yardım malzemesi ve ekipmanı bulundurulur.
  5. Alışveriş merkezindeki ortak kullanım alanlarının ve dört yüz metrekareden büyük perakende işletmelerin görünür kısımlarına acil tıbbi müdahale ünitesiyle iletişimi sağlamak amacıyla yeterli sayıda acil tıbbi durum butonu yerleştirilir.
  6. Bu maddede öngörülen hizmetler, özel sağlık hizmeti veren kuruluşlardan hizmet satın alınmak suretiyle de verilebilir.